Mentás sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 5 dl tej
- 250 g joghurt
- 4 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 marék menta
- 1 citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Ha nem zavar a barack héja, akkor rajta hagyjuk, de ha nem szeretjük, akkor húzzuk le. A barackok héját 2-3 helyen vágjuk be (ne a húsát, csak a héját!) és öntsünk rájuk forró vizet. Pár perc állás után húzzuk le a héjukat, felezzük el és vegyük ki a magjukat.
Egy nagyobb tálba tesszük a barackok húsát, tejet és a joghurtot, majd botmixerrel krémesre tumixoljuk (vagy egy nagyobb tartályos tumixal). Ezután hozzáadjuk a cukrot, mentát és a citromlevelet és mégegyszer áttumixoljuk.
Jó alaposan behűtjük, majd sárgabarack darabokkal és mentával tálaljuk a levest (ha szeretjük, akkor adhatunk mellé pirított mandulát is).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »