Mentás sárgabarack krémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 5 dl tej
- 250 g joghurt
- 4 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 marék menta
- 1 citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Ha nem zavar a barack héja, akkor rajta hagyjuk, de ha nem szeretjük, akkor húzzuk le. A barackok héját 2-3 helyen vágjuk be (ne a húsát, csak a héját!) és öntsünk rájuk forró vizet. Pár perc állás után húzzuk le a héjukat, felezzük el és vegyük ki a magjukat.
Egy nagyobb tálba tesszük a barackok húsát, tejet és a joghurtot, majd botmixerrel krémesre tumixoljuk (vagy egy nagyobb tartályos tumixal). Ezután hozzáadjuk a cukrot, mentát és a citromlevelet és mégegyszer áttumixoljuk.
Jó alaposan behűtjük, majd sárgabarack darabokkal és mentával tálaljuk a levest (ha szeretjük, akkor adhatunk mellé pirított mandulát is).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.