Mentás sárgabarack krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 5 dl tej
  • 250 g joghurt
  • 4 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 marék menta
  • 1 citromból nyert citromlé

Elkészítése:

Ha nem zavar a barack héja, akkor rajta hagyjuk, de ha nem szeretjük, akkor húzzuk le. A barackok héját 2-3 helyen vágjuk be (ne a húsát, csak a héját!) és öntsünk rájuk forró vizet. Pár perc állás után húzzuk le a héjukat, felezzük el és vegyük ki a magjukat.

Egy nagyobb tálba tesszük a barackok húsát, tejet és a joghurtot, majd botmixerrel krémesre tumixoljuk (vagy egy nagyobb tartályos tumixal). Ezután hozzáadjuk a cukrot, mentát és a citromlevelet és mégegyszer áttumixoljuk.

Jó alaposan behűtjük, majd sárgabarack darabokkal és mentával tálaljuk a levest (ha szeretjük, akkor adhatunk mellé pirított mandulát is).