Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggy krémleves recept

Meggy krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg magozott meggy (fagyasztott)
    • 6-7 evőkanál cukor (ízlés szerint)
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)
    • 2 evőkanál citromlé
    • fél tasak vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlevet és felforraljuk.

    A főzőtejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk.

    Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
    Ízlés szerint tehetünk bele habtejszínt vagy tejszínhabot.

    Jól lehűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá