Meggy krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg magozott meggy (fagyasztott)
- 6-7 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- 2 evőkanál citromlé
- fél tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlevet és felforraljuk.
A főzőtejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk.
Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
Ízlés szerint tehetünk bele habtejszínt vagy tejszínhabot.
Jól lehűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »