Meggy krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 45 dkg magozott meggy (fagyasztott)
  • 6-7 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál citromlé
  • fél tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlevet és felforraljuk.

A főzőtejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk.

Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
Ízlés szerint tehetünk bele habtejszínt vagy tejszínhabot.

Jól lehűtve tálaljuk.