Medvehagymás zöldségleves mozzarellával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 3 újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 2 krumpli
- 1 csomag zellerlevél
- 1 csomag petrezselyemlevél
- 3 chili
- 1 paradicsom
- 2 szárnyas húsleves kocka
- só
- fekete bors
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1 csomag (8 dkg) mini mozzarella
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát és a répát felszeleteljük, a krumplit kockára vágjuk, a medvehagymát, a petrezselymet és zellerlevelet felvágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a répát és a krumplit, és együtt dinszteljük. Majd belerakjuk a többi zöldséget, belevágjuk a chilit, és felöntjük a vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
Bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalunk.
A tányérba szedünk a levesből, s teszünk bele mozzarellát.
Tipp:
Ezúttal sajtos pirított toast helyett mozzarellával készült, és így is remek lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.