Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

Hozzávalók:

  • 1  csokor medvehagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 3 újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 krumpli
  • 1 csomag zellerlevél
  • 1 csomag petrezselyemlevél
  • 3 chili
  • 1 paradicsom
  • 2 szárnyas húsleves kocka
  • fekete bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1 csomag (8 dkg) mini mozzarella

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát és a répát felszeleteljük, a krumplit kockára vágjuk, a medvehagymát, a petrezselymet és zellerlevelet felvágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.

Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a répát és a krumplit, és együtt dinszteljük. Majd belerakjuk a többi zöldséget, belevágjuk a chilit, és felöntjük a vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.

Bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalunk.

A tányérba szedünk a levesből, s teszünk bele mozzarellát.

Tipp:

Ezúttal sajtos pirított toast helyett mozzarellával készült, és így is remek lett.