Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás salátaleves recept

Medvehagymás salátaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes nagyságú fejes saláta
    • 10-12 szál medvehagyma
    • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 mk szárított kapor
    • bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk rozsliszt
    • ecet
    • 1,5 dl joghurt

    Elkészítése:

    A medvehagymát és a salátát folyó víz alatt alaposan megmossuk. A salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük, a medvehagymát pedig kb. fél cm-es csíkokra felvágjuk.

    Egy lábasban 1 liter vizet forralni kezdünk. Beletesszük a salátát, a medvehagyma felét és a zúzott fokhagymát. Kevés ecettel (kb. 1 tk) és kaporral ízesítsük.

    A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a felaprított medvehagyma másik felét. Egy serpenyőben olajat hevítünk, ráöntjük a tojást és rántottát sütünk. Egy fakanállal feldaraboljuk és beletesszük a levesbe.

    A joghurtot a liszttel simára keverjük. Hozzáadunk 1 merőkanálnyit a forró levesből, ezzel is elkeverjük, majd a leveshez visszaöntjük folyamatos kevergetés mellett.

    Tipp:

    Évek óta készítem a salátalevest, de medvehagymával most készítettem először, illetve az utóbbi hónapban már két alkalommal is. Ezt a levest ajánlom Nagypéntekre.
    Aki szeretné gazdagítani, tehet a tojásrántottába szalonnát,vagy kolbász karikákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá