Medvehagymás salátaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú fejes saláta
  • 10-12 szál medvehagyma
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 mk szárított kapor
  • bors
  • 2 tojás
  • 1 kk rozsliszt
  • ecet
  • 1,5 dl joghurt

Elkészítése:

A medvehagymát és a salátát folyó víz alatt alaposan megmossuk. A salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük, a medvehagymát pedig kb. fél cm-es csíkokra felvágjuk.

Egy lábasban 1 liter vizet forralni kezdünk. Beletesszük a salátát, a medvehagyma felét és a zúzott fokhagymát. Kevés ecettel (kb. 1 tk) és kaporral ízesítsük.

A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a felaprított medvehagyma másik felét. Egy serpenyőben olajat hevítünk, ráöntjük a tojást és rántottát sütünk. Egy fakanállal feldaraboljuk és beletesszük a levesbe.

A joghurtot a liszttel simára keverjük. Hozzáadunk 1 merőkanálnyit a forró levesből, ezzel is elkeverjük, majd a leveshez visszaöntjük folyamatos kevergetés mellett.

Tipp:

Évek óta készítem a salátalevest, de medvehagymával most készítettem először, illetve az utóbbi hónapban már két alkalommal is. Ezt a levest ajánlom Nagypéntekre.
Aki szeretné gazdagítani, tehet a tojásrántottába szalonnát,vagy kolbász karikákat.