Hozzávalók:
Elkészítése:
A medvehagymát és a salátát folyó víz alatt alaposan megmossuk. A salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük, a medvehagymát pedig kb. fél cm-es csíkokra felvágjuk.
Egy lábasban 1 liter vizet forralni kezdünk. Beletesszük a salátát, a medvehagyma felét és a zúzott fokhagymát. Kevés ecettel (kb. 1 tk) és kaporral ízesítsük.
A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a felaprított medvehagyma másik felét. Egy serpenyőben olajat hevítünk, ráöntjük a tojást és rántottát sütünk. Egy fakanállal feldaraboljuk és beletesszük a levesbe.
A joghurtot a liszttel simára keverjük. Hozzáadunk 1 merőkanálnyit a forró levesből, ezzel is elkeverjük, majd a leveshez visszaöntjük folyamatos kevergetés mellett.
Évek óta készítem a salátalevest, de medvehagymával most készítettem először, illetve az utóbbi hónapban már két alkalommal is. Ezt a levest ajánlom Nagypéntekre.
Aki szeretné gazdagítani, tehet a tojásrántottába szalonnát,vagy kolbász karikákat.