Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás karfiolkrémleves sajtos pirítóssal recept

Medvehagymás karfiolkrémleves sajtos pirítóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 1 közepes karfiol
    • 20 levél medvehagyma
    • 3 nagy burgonya
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek étolaj
    • 1 tk ételízesítő
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt fehér bors

    Pirítóshoz:

    • 4 szelet kenyér
    • trappista sajt

    Elkészítése:

    Megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk a krumplit. A karfiolt rózsáira szedjük.

    Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a medvehagyma eltávolított szár részét. Beletesszük a krumplit és a karfiolt, megszórjuk ételízesítővel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. A főzés vége előtt beletesszük a felaprított medvehagyma leveleket, és 5 percig még együtt főzzük.

    Egy botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és tálaljuk.

    A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá