Hozzávalók:
Leveshez:
Pirítóshoz:
Elkészítése:
Megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk a krumplit. A karfiolt rózsáira szedjük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a medvehagyma eltávolított szár részét. Beletesszük a krumplit és a karfiolt, megszórjuk ételízesítővel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. A főzés vége előtt beletesszük a felaprított medvehagyma leveleket, és 5 percig még együtt főzzük.
Egy botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és tálaljuk.
A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.