Medvehagymás karfiolkrémleves sajtos pirítóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 1 közepes karfiol
  • 20 levél medvehagyma
  • 3 nagy burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors

Pirítóshoz:

  • 4 szelet kenyér
  • trappista sajt

Elkészítése:

Megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk a krumplit. A karfiolt rózsáira szedjük.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a medvehagyma eltávolított szár részét. Beletesszük a krumplit és a karfiolt, megszórjuk ételízesítővel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. A főzés vége előtt beletesszük a felaprított medvehagyma leveleket, és 5 percig még együtt főzzük.

Egy botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és tálaljuk.

A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.