Medvehagyma krémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg medvehagyma
- 3 szák újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 2 közepes burgonya
- 1,7-2 l szárnyas alaplé (lehet zöldség is)
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 dkg vaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított medvehagymát és zöldhagymát felszeleteljük, majd a felhevített vajon elkezdjük párolni.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig együtt pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel vagy alaplével.
Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk az egészet.
Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, főtt tojáskarikákkal vagy pirítóskockákkal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.