Medvehagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg medvehagyma
- 3 szák újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 2 közepes burgonya
- 1,7-2 l szárnyas alaplé (lehet zöldség is)
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 dkg vaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított medvehagymát és zöldhagymát felszeleteljük, majd a felhevített vajon elkezdjük párolni.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig együtt pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel vagy alaplével.
Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk az egészet.
Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, főtt tojáskarikákkal vagy pirítóskockákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »