Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombócleves recept

Májgombócleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéscsont
    • 8 dkg sárgarépa
    • 8 dkg zellergumó
    • 8 dkg karalábé
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 mokkáskanál őrölt bors
    • 15 dkg sertésmáj
    • 4 dkg liszt
    • 4 dkg zsiradék
    • 2 kiskanál zsömlemorzsa
    • 2 dkg vöröshagyma
    • 1 kiskanál majoránna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 zsemle

    Elkészítése:
    A sertéscsontot átmossuk, majd hideg vízbe főni tesszük. Ha felforrt, tetejéről leszedjük a habot, majd takaréklángon továbbfőzzük. Húsz perc forralás után beletesszük a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a karalábét, a petrezselyemzöldet, majd sóval, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

    Átszűrjük, a zöldségeket kis kockákra vágjuk, és meleg helyen tartjuk. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük.

    A májat ledaráljuk, a beáztatott és jól kinyomkodott zsömlével összekeverjük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tojást, a lisztet, a zsömlemorzsát, majd sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle, és az átszűrt húslevesben megfőzzük. Tálalás előtt hozzáadjuk a zöldségeket, és forrón kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá