Májgombócleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscsont
  • 8 dkg sárgarépa
  • 8 dkg zellergumó
  • 8 dkg karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 15 dkg sertésmáj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg zsiradék
  • 2 kiskanál zsömlemorzsa
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 tojás
  • 1 zsemle

Elkészítése:
A sertéscsontot átmossuk, majd hideg vízbe főni tesszük. Ha felforrt, tetejéről leszedjük a habot, majd takaréklángon továbbfőzzük. Húsz perc forralás után beletesszük a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a karalábét, a petrezselyemzöldet, majd sóval, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Átszűrjük, a zöldségeket kis kockákra vágjuk, és meleg helyen tartjuk. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük.

A májat ledaráljuk, a beáztatott és jól kinyomkodott zsömlével összekeverjük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tojást, a lisztet, a zsömlemorzsát, majd sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle, és az átszűrt húslevesben megfőzzük. Tálalás előtt hozzáadjuk a zöldségeket, és forrón kínáljuk.