Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombóc leves recept

Májgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • fél csirke
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 1 karfiol rózsa
    • 1 szelet karalábé
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • csokor petrezselyem
    • 1 szegfűszeg
    • 5 szegfűbors
    • 8 feketebors
    • csipet kömény
    • só, ételízesítő

    A májgombóchoz:

    • 2 csirkemáj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • petrezselyem
    • só, bors
    • zsemlemorzsa
    • búzadara

    Elkészítése:

    A levesnek való vizet feltesszük forrni, beletesszük a megmosott csirkét, a megtisztított zöldségeket, fűszerezzük, majd halk lángon puhulásig főzzük. Eközben elkészítjük a májgombócot. A tojásokat felverjük, a májakat késsel lekaparjuk, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felvert tojáshoz adjuk a liszttel együtt. Megszórjuk a fűszerekkel, majd felesbe rakjuk bele a zsemlemorzsát és búzadarát. Mindig keveset mindegyikből, hogy ne kapjunk túl kemény állagú masszát. Fél órát pihentetjük, majd nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a levesbe, kb 10-15 percig még főzzük, majd tálaljuk. Ízletes, finom leves. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá