Májgombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • fél csirke
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 karfiol rózsa
  • 1 szelet karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • csokor petrezselyem
  • 1 szegfűszeg
  • 5 szegfűbors
  • 8 feketebors
  • csipet kömény
  • só, ételízesítő

A májgombóchoz:

  • 2 csirkemáj
  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • só, bors
  • zsemlemorzsa
  • búzadara

Elkészítése:

A levesnek való vizet feltesszük forrni, beletesszük a megmosott csirkét, a megtisztított zöldségeket, fűszerezzük, majd halk lángon puhulásig főzzük. Eközben elkészítjük a májgombócot. A tojásokat felverjük, a májakat késsel lekaparjuk, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felvert tojáshoz adjuk a liszttel együtt. Megszórjuk a fűszerekkel, majd felesbe rakjuk bele a zsemlemorzsát és búzadarát. Mindig keveset mindegyikből, hogy ne kapjunk túl kemény állagú masszát. Fél órát pihentetjük, majd nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a levesbe, kb 10-15 percig még főzzük, majd tálaljuk. Ízletes, finom leves. Jó étvágyat!