Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros zöldborsóleves recept

Magyaros zöldborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • fél kg zöldborsó (lehet mirelit is)
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • kevés étolaj
    • 1 csapott evőkanál liszt
    • őrölt bors
    • levestészta

    Elkészítése:

    A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is.

    Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát.

    Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is kell bele! Kóstold meg!

    Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (és a többi zöldség) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát. (Jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával)

    Csak fel kell forralni, és kész a leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá