Magyaros zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó (lehet mirelit is)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kevés étolaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- só
- őrölt bors
- levestészta
Elkészítése:
A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is.
Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát.
Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is kell bele! Kóstold meg!
Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (és a többi zöldség) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát. (Jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával)
Csak fel kell forralni, és kész a leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »