Magyaros zöldborsóleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó (lehet mirelit is)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kevés étolaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- só
- őrölt bors
- levestészta
Elkészítése:
A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is.
Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát.
Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is kell bele! Kóstold meg!
Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (és a többi zöldség) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát. (Jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával)
Csak fel kell forralni, és kész a leves.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.