Magyaros zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó (lehet mirelit is)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kevés étolaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- só
- őrölt bors
- levestészta
Elkészítése:
A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is.
Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát.
Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is kell bele! Kóstold meg!
Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (és a többi zöldség) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát. (Jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával)
Csak fel kell forralni, és kész a leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »