Magyaros zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • fél kg zöldborsó (lehet mirelit is)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés étolaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • levestészta

Elkészítése:

A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is.

Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát.

Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is kell bele! Kóstold meg!

Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (és a többi zöldség) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát. (Jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával)

Csak fel kell forralni, és kész a leves.