Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros gombaleves májgombóccal recept

Magyaros gombaleves májgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csiperkegomba
    • 1/2 szál sárgarépa
    • 1/4 szál petrezselyem és a zöldje
    • fűszerpaprika
    • bors
    • húsleves kocka

    A gombóchoz:

    • 20 dkg csirkemáj lekaparva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • petrezselyemzöld aprítva
    • vöröshagyma
    • 1 ek vaj
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • fűszerpaprika
    • bors

    Elkészítése:

    Egy 2 literes fazékba olajat öntünk, a zöldségeket megtisztítás és darabolás után rátesszük a zsiradékra pirítani. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük vízzel, és petrezselymet is belevágjuk.

    A gombóchoz a májat késsel lekaparjuk, hozzátesszük a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet, belereszeljük a vöröshagymát, a vajat, és végül a zsemlemorzsával együtt összedolgozzuk, de ne legyen túl kemény. 15 percet pihentetjük.

    Ha felforrt a leves, vizes kézzel gombócokat formázunk a levesbe. A húsleveskockát beledobjuk, keverjük, és szép lassan készre főzzük.

    Aki szereti erősen, az egy kevés csilipaprikát is vágjon bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá