Magyaros gombaleves májgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1/2 szál sárgarépa
- 1/4 szál petrezselyem és a zöldje
- fűszerpaprika
- só
- bors
- húsleves kocka
A gombóchoz:
- 20 dkg csirkemáj lekaparva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- petrezselyemzöld aprítva
- vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítése:
Egy 2 literes fazékba olajat öntünk, a zöldségeket megtisztítás és darabolás után rátesszük a zsiradékra pirítani. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük vízzel, és petrezselymet is belevágjuk.
A gombóchoz a májat késsel lekaparjuk, hozzátesszük a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet, belereszeljük a vöröshagymát, a vajat, és végül a zsemlemorzsával együtt összedolgozzuk, de ne legyen túl kemény. 15 percet pihentetjük.
Ha felforrt a leves, vizes kézzel gombócokat formázunk a levesbe. A húsleveskockát beledobjuk, keverjük, és szép lassan készre főzzük.
Aki szereti erősen, az egy kevés csilipaprikát is vágjon bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.