Magyaros gombaleves májgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Magyaros gombaleves májgombóccal

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1/2 szál sárgarépa
  • 1/4 szál petrezselyem és a zöldje
  • fűszerpaprika
  • bors
  • húsleves kocka

A gombóchoz:

  • 20 dkg csirkemáj lekaparva
  • 1 tojás
  • bors
  • petrezselyemzöld aprítva
  • vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • fűszerpaprika
  • bors

Elkészítése:

Egy 2 literes fazékba olajat öntünk, a zöldségeket megtisztítás és darabolás után rátesszük a zsiradékra pirítani. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük vízzel, és petrezselymet is belevágjuk.

A gombóchoz a májat késsel lekaparjuk, hozzátesszük a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet, belereszeljük a vöröshagymát, a vajat, és végül a zsemlemorzsával együtt összedolgozzuk, de ne legyen túl kemény. 15 percet pihentetjük.

Ha felforrt a leves, vizes kézzel gombócokat formázunk a levesbe. A húsleveskockát beledobjuk, keverjük, és szép lassan készre főzzük.

Aki szereti erősen, az egy kevés csilipaprikát is vágjon bele.