Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves gazdagon recept

Lencseleves gazdagon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg barna lencse beáztatva
    • 10 dkg füstölt csülök kockákra vágva
    • 2 ek olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 vékony szelet füstölt szalonna
    • 3-4 babérlevél
    • füstölt kolbász karikák
    • szegfűbors
    • szemes bors
    • édes nemes pirospaprika
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 2 kisebb burgonya
    • 1 angol zellerszál
    • 2 ek mustár
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 l húsleves alaplé

    Elkészítése:

    Egy nagy fazékban kevés olajon a kockára vágott szalonnát lepirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk.

    A megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedő alatt félkeményre pároljuk. Ezután az előzőleg legalább 1 órával beáztatott lencsét az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.

    Egy teatojásba fekete és szegfűborsot téve, szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve kis lángon puhára főzzük a zöldségeket és húsokat is egyaránt.

    Az elkészült sűrű, tartalmas levest tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erős paprikával tálaljuk.

    Kötényeket felkötni. Jó átvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá