Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy nagy fazékban kevés olajon a kockára vágott szalonnát lepirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk.
A megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedő alatt félkeményre pároljuk. Ezután az előzőleg legalább 1 órával beáztatott lencsét az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.
Egy teatojásba fekete és szegfűborsot téve, szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve kis lángon puhára főzzük a zöldségeket és húsokat is egyaránt.
Az elkészült sűrű, tartalmas levest tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erős paprikával tálaljuk.
Kötényeket felkötni. Jó átvágyat!