Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves füstölt hússal recept

Lencseleves füstölt hússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 vöröshagyma
    • 2 paprika
    • 2 paradicsom
    • 3 babérlevél
    • 2 ek ételízesítő
    • 2 ek mustár
    • 1 ek cukor
    • 1 ek ecet
    • ízlés szerint só
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 4 burgonya
    • 50 dkg füstölt hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    A füstölt húst felteszem főni egy kuktában.

    Egy fazékban olajból és finomlisztből világos rántást készítek, majd félrehúzom, és megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a lencsét, a felaprított fokhagymát, a vöröshagymát, a paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, az ételízesítőt, az ecetet és a cukrot. Felöntöm 2 liter vízzel, és fél órát főzöm.

    Ezután hozzáadom a kockára vágott krumplit és répákat, majd további 10 percig főzöm.

    Közben kiveszem a megfőtt füstölt húst a kuktából, a levét hozzáöntöm a lencséhez, és ha szükséges, sózom.

    A tojásból és réteslisztből pici sóval lágy tésztát gyúrok, és belecsipkedem a levesbe.

    A füstölt húst felaprítom, beleszórom a levesbe, és 10 percig főzöm vele. Tejföllel, vagy anélkül tálalom.

    A lencseleves füstölt hússal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 109 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá