Hozzávalók:
Elkészítése:
A füstölt húst felteszem főni egy kuktában.
Egy fazékban olajból és finomlisztből világos rántást készítek, majd félrehúzom, és megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a lencsét, a felaprított fokhagymát, a vöröshagymát, a paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, az ételízesítőt, az ecetet és a cukrot. Felöntöm 2 liter vízzel, és fél órát főzöm.
Ezután hozzáadom a kockára vágott krumplit és répákat, majd további 10 percig főzöm.
Közben kiveszem a megfőtt füstölt húst a kuktából, a levét hozzáöntöm a lencséhez, és ha szükséges, sózom.
A tojásból és réteslisztből pici sóval lágy tésztát gyúrok, és belecsipkedem a levesbe.
A füstölt húst felaprítom, beleszórom a levesbe, és 10 percig főzöm vele. Tejföllel, vagy anélkül tálalom.