Lencseleves füstölt hússal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 3 babérlevél
  • 2 ek ételízesítő
  • 2 ek mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 ek ecet
  • ízlés szerint só
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 4 burgonya
  • 50 dkg füstölt hús
  • 1 tojás
  • 4 ek rétesliszt

Elkészítése:

A füstölt húst felteszem főni egy kuktában.

Egy fazékban olajból és finomlisztből világos rántást készítek, majd félrehúzom, és megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a lencsét, a felaprított fokhagymát, a vöröshagymát, a paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, az ételízesítőt, az ecetet és a cukrot. Felöntöm 2 liter vízzel, és fél órát főzöm.

Ezután hozzáadom a kockára vágott krumplit és répákat, majd további 10 percig főzöm.

Közben kiveszem a megfőtt füstölt húst a kuktából, a levét hozzáöntöm a lencséhez, és ha szükséges, sózom.

A tojásból és réteslisztből pici sóval lágy tésztát gyúrok, és belecsipkedem a levesbe.

A füstölt húst felaprítom, beleszórom a levesbe, és 10 percig főzöm vele. Tejföllel, vagy anélkül tálalom.