Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsegulyás pulykából recept

Lencsegulyás pulykából
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felsőcomb (lebőrözve, kicsontozva)
    • 50 dkg lencse
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • 1 ek finomliszt
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 4 burgonya
    • 2 paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • 4 babérlevél
    • 1 ek mustár
    • 1 ek ecet (10%)
    • 2 ek ételízesítő, házi
    • 1 ek cukor
    • őrölt bors

    Csipetkéhez:

    • 6-8 ek rétesliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A vöröshagymát kockára vágom, és az áttört fokhagymával együtt megdinsztelem, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, és fehéredésig pirítom.

    Ízlés szerint sózom, borsozom megszórom finomliszttel, és állandó keverés mellett 1-2 percig pirítom.

    Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott lencsét, a tetszőlegesen feldarabolt répát, krumplit, paprikát, paradicsomot. Beleteszem a babérlevelet, a mustárt, a cukrot, az ételízesítőt, ecetet, és felöntöm 3 liter vízzel. Elkeverem, és ha szükséges, még sózom.

    Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.

    A lisztből, és tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem, és 10 perc alatt készre főzöm. Friss kenyérrel tálalom.

    A lencsegulyás pulykából kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 84 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá