Hozzávalók:
Csipetkéhez:
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágom, és az áttört fokhagymával együtt megdinsztelem, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, és fehéredésig pirítom.
Ízlés szerint sózom, borsozom megszórom finomliszttel, és állandó keverés mellett 1-2 percig pirítom.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott lencsét, a tetszőlegesen feldarabolt répát, krumplit, paprikát, paradicsomot. Beleteszem a babérlevelet, a mustárt, a cukrot, az ételízesítőt, ecetet, és felöntöm 3 liter vízzel. Elkeverem, és ha szükséges, még sózom.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A lisztből, és tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem, és 10 perc alatt készre főzöm. Friss kenyérrel tálalom.