Lencsegulyás leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 50 dkg lencse
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor sárga- és fehérrépa vegyesen
- 5 babérlevél
- 1 közepes zellergumó
- kevés olaj
- liszt
- só
- bors
- pirospaprika
Nokedli tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt (amennyit felvesz)
Rántáshoz:
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 nagy csokor vágott petrezselyem
Elkészítése:
A lencsét előző nap áztassuk be bő vízbe. Másnap szűrjük le, és tegyük félre.
A húst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és kockákra vágjuk. A zöldségeket is pucoljuk meg, mossuk meg és kockázzuk fel.
A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és kevergetve 1-2 percet pirítjuk (óvatosan, a fokhagyma könnyen leég). Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és rádobjuk a húst. Sóval, borssal ízesítjük, adjuk hozzá a babérlevelet és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Amikor a hús félig megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket és a beáztatott, lecsepegtetett lencsét. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Addig főzzük, míg minden puha nem lesz.
Az olajat egy kis edényben felhevítjük, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Kevés hideg vízzel elkeverjük, és a leveshez adva berántjuk azt.
Nokedli készítése:
A tojásokat kissé elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Készíthetjük lágyabbra, ekkor nokedli szaggatóval szaggassuk a levesbe, vagy készíthetjük keményebbre, csipetkének, ekkor lisztezett kézzel csipkedjünk bele kisebb darabokat. 2-3 percet főzzük a levesbetéttel együtt, majd megszórjuk a levest nagyon apróra vágott friss petrezselyemmel és tálaljuk.
Friss kenyeret kínáljunk mellé. Aki szereti, mustárral, tejföllel, csípős paprikával ízesítheti még a levest.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »