Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsegulyás leves recept

Lencsegulyás leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lapocka
    • 50 dkg lencse
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy csokor sárga- és fehérrépa vegyesen
    • 5 babérlevél
    • 1 közepes zellergumó
    • kevés olaj
    • liszt
    • bors
    • pirospaprika

    Nokedli tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt (amennyit felvesz)

    Rántáshoz:

    • 3 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • 1 nagy csokor vágott petrezselyem

    Elkészítése:

    A lencsét előző nap áztassuk be bő vízbe. Másnap szűrjük le, és tegyük félre.

    A húst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és kockákra vágjuk. A zöldségeket is pucoljuk meg, mossuk meg és kockázzuk fel.

    A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és kevergetve 1-2 percet pirítjuk (óvatosan, a fokhagyma könnyen leég). Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és rádobjuk a húst. Sóval, borssal ízesítjük, adjuk hozzá a babérlevelet és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

    Amikor a hús félig megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket és a beáztatott, lecsepegtetett lencsét. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Addig főzzük, míg minden puha nem lesz.

    Az olajat egy kis edényben felhevítjük, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Kevés hideg vízzel elkeverjük, és a leveshez adva berántjuk azt.

    Nokedli készítése:

    A tojásokat kissé elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Készíthetjük lágyabbra, ekkor nokedli szaggatóval szaggassuk a levesbe, vagy készíthetjük keményebbre, csipetkének, ekkor lisztezett kézzel csipkedjünk bele kisebb darabokat. 2-3 percet főzzük a levesbetéttel együtt, majd megszórjuk a levest nagyon apróra vágott friss petrezselyemmel és tálaljuk.

    Friss kenyeret kínáljunk mellé. Aki szereti, mustárral, tejföllel, csípős paprikával ízesítheti még a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá