Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukorica krémleves baconnel recept

Kukorica krémleves baconnel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 szelet bacon
    • 820 g csemegekukorica
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 150 g tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 dl tej
    • só ízlés szerint
    • curry ízlés szerint (elhagyható)
    • 1 szál újhagyma

    Elkészítése:

    A bacont feldaraboljuk és zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük.

    A visszamaradt zsiradékon 700 g kukoricát megfuttatunk, majd felöntjük 2,5 dl vízzel és puhára főzzük. Sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük.

    A tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, amit a leveshez adunk, amikor a kukorica már megfőtt és összeforraljuk.

    Amikor a kukorica megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a héjdarabok ne maradjanak benne. Ezután tej hozzáadásával beállítjuk a leves sűrűségét és curryvel is ízesíthetjük. A maradék kukoricát leszűrjük és a leveshez adjuk.

    A kész levest a ropogós szalonnával és az újhagyma karikázott zöldjével megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá