Kukorica krémleves baconnel recept

Hozzávalók:
- 10 szelet bacon
- 820 g csemegekukorica
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 dl tej
- só ízlés szerint
- curry ízlés szerint (elhagyható)
- 1 szál újhagyma
Elkészítése:
A bacont feldaraboljuk és zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékon 700 g kukoricát megfuttatunk, majd felöntjük 2,5 dl vízzel és puhára főzzük. Sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük.
A tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, amit a leveshez adunk, amikor a kukorica már megfőtt és összeforraljuk.
Amikor a kukorica megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a héjdarabok ne maradjanak benne. Ezután tej hozzáadásával beállítjuk a leves sűrűségét és curryvel is ízesíthetjük. A maradék kukoricát leszűrjük és a leveshez adjuk.
A kész levest a ropogós szalonnával és az újhagyma karikázott zöldjével megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »