Hozzávalók:
Elkészítése:
A bacont feldaraboljuk és zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékon 700 g kukoricát megfuttatunk, majd felöntjük 2,5 dl vízzel és puhára főzzük. Sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük.
A tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, amit a leveshez adunk, amikor a kukorica már megfőtt és összeforraljuk.
Amikor a kukorica megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a héjdarabok ne maradjanak benne. Ezután tej hozzáadásával beállítjuk a leves sűrűségét és curryvel is ízesíthetjük. A maradék kukoricát leszűrjük és a leveshez adjuk.
A kész levest a ropogós szalonnával és az újhagyma karikázott zöldjével megszórva tálaljuk.