Kukorica krémleves baconnel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 szelet bacon
  • 820 g csemegekukorica
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tej
  • só ízlés szerint
  • curry ízlés szerint (elhagyható)
  • 1 szál újhagyma

Elkészítése:

A bacont feldaraboljuk és zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük.

A visszamaradt zsiradékon 700 g kukoricát megfuttatunk, majd felöntjük 2,5 dl vízzel és puhára főzzük. Sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük.

A tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, amit a leveshez adunk, amikor a kukorica már megfőtt és összeforraljuk.

Amikor a kukorica megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a héjdarabok ne maradjanak benne. Ezután tej hozzáadásával beállítjuk a leves sűrűségét és curryvel is ízesíthetjük. A maradék kukoricát leszűrjük és a leveshez adjuk.

A kész levest a ropogós szalonnával és az újhagyma karikázott zöldjével megszórva tálaljuk.