Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplileves petrezselymes húsgombóccal recept

Krumplileves petrezselymes húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg krumpli
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 csipet őrölt bors

    Gombócokhoz:

    • 20 dkg darált sertéshús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott ek búzadara
    • 1 csipet só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A krumplit és a répát meghámozzuk. A krumplit kockákra, a répát karikákra vágjuk. Lábasba tesszük,. és dupla annyi vízben elkezdjük főzni, mint ami ellepi.

    Sóval, borssal és ételízesítővel megszórjuk. Amíg fő, elkészítjük a golyókat.

    Húsgombóc készítése:

    A darált húst a tojással, a búzadarával, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és a közben felforrt levesbe tesszük. Mire a zöldségek megfőnek, a gombóc is elkészül.

    Forrón tálaljuk.

    Tipp:

    Roppant egyszerű leves egy kevés zöldséggel és némi apró húsgolyóval. Egész hamar elkészül, hisz a gombócok is gyorsan megfőnek. Akár kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá