Krumplileves petrezselymes húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csipet őrölt bors

Gombócokhoz:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 3 csapott ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Elkészítése:

A krumplit és a répát meghámozzuk. A krumplit kockákra, a répát karikákra vágjuk. Lábasba tesszük,. és dupla annyi vízben elkezdjük főzni, mint ami ellepi.

Sóval, borssal és ételízesítővel megszórjuk. Amíg fő, elkészítjük a golyókat.

Húsgombóc készítése:

A darált húst a tojással, a búzadarával, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és a közben felforrt levesbe tesszük. Mire a zöldségek megfőnek, a gombóc is elkészül.

Forrón tálaljuk.

Tipp:

Roppant egyszerű leves egy kevés zöldséggel és némi apró húsgolyóval. Egész hamar elkészül, hisz a gombócok is gyorsan megfőnek. Akár kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.