Hozzávalók:
Gombócokhoz:
Elkészítése:
A krumplit és a répát meghámozzuk. A krumplit kockákra, a répát karikákra vágjuk. Lábasba tesszük,. és dupla annyi vízben elkezdjük főzni, mint ami ellepi.
Sóval, borssal és ételízesítővel megszórjuk. Amíg fő, elkészítjük a golyókat.
A darált húst a tojással, a búzadarával, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és a közben felforrt levesbe tesszük. Mire a zöldségek megfőnek, a gombóc is elkészül.
Forrón tálaljuk.
Roppant egyszerű leves egy kevés zöldséggel és némi apró húsgolyóval. Egész hamar elkészül, hisz a gombócok is gyorsan megfőnek. Akár kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.