Vegyes zöldség krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 db közepes karalábé
- 4 db burgonya
- 3 db sárgarépa
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- 1 tk vegeta
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 csipet bors
- ízlés szerint só (szükség esetén)
- 1 ek folyékony margarin
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és alaposan megmossuk. Egy közepes fazékba tesszük, és 2 liter vizet öntünk rá. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a zöldségekhez.
A levest közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel pürésítjük a levest, ha szükséges, még egy kis vizet adunk hozzá a kívánt állag eléréséhez. Újra felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, és még egyszer összeforraljuk.
Forrón tálaljuk ezt a finom és gyors zöldséglevest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »