Vegyes zöldség krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 db közepes karalábé
- 4 db burgonya
- 3 db sárgarépa
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- 1 tk vegeta
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 csipet bors
- ízlés szerint só (szükség esetén)
- 1 ek folyékony margarin
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és alaposan megmossuk. Egy közepes fazékba tesszük, és 2 liter vizet öntünk rá. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a zöldségekhez.
A levest közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel pürésítjük a levest, ha szükséges, még egy kis vizet adunk hozzá a kívánt állag eléréséhez. Újra felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, és még egyszer összeforraljuk.
Forrón tálaljuk ezt a finom és gyors zöldséglevest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »