Hideg kovászos uborka krémleves recept

Hozzávalók:
- 35 dkg kovászos uborka
- 1,5 dl az uborka levéből
- 2,5 dl hideg zöldség alaplé
- 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
- 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
- 2 kisebb ág rozmaring
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- kevés só
Elkészítése:
A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
A petrezselymet durvára vágjuk, a rozmaringágakról eltávolítjuk a leveleket, melyeket szintén felaprítunk.
Az uborkákat apróra kockázzuk. Turmixgép poharába halmozzuk a zöldségeket, felöntjüka folyadékokkal, hozzákanalazzuk a joghurtot, beleőröljük a borsot és erős fokozaton összeturmixoljuk.
Kóstolást követően, ha szükséges utánízesítjük. Az uborka minőségétől függően a folyadék lehet több vagy kevesebb is. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »