Hideg kovászos uborka krémleves recept

Hozzávalók:
- 35 dkg kovászos uborka
- 1,5 dl az uborka levéből
- 2,5 dl hideg zöldség alaplé
- 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
- 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
- 2 kisebb ág rozmaring
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- kevés só
Elkészítése:
A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
A petrezselymet durvára vágjuk, a rozmaringágakról eltávolítjuk a leveleket, melyeket szintén felaprítunk.
Az uborkákat apróra kockázzuk. Turmixgép poharába halmozzuk a zöldségeket, felöntjüka folyadékokkal, hozzákanalazzuk a joghurtot, beleőröljük a borsot és erős fokozaton összeturmixoljuk.
Kóstolást követően, ha szükséges utánízesítjük. Az uborka minőségétől függően a folyadék lehet több vagy kevesebb is. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »