Gombakrém leves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
A tálaláshoz:
- 1 ek tejföl
- pirítós
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a gombákat, egy pár darabot tegyünk félre a találaláshoz, a maradékot pedig vágjuk fel.
A vöröshagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben, forró olajon pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a felvágott gombát, és pirítsuk egy kis ideig. Öntsünk rá 1 liter vizet, sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük 10 percig.
Eközben az eltenni kívánt gombákat szeleteljük fel, és vajon pirítsuk meg aranybarnára. Fűszerezzük sóval és borssal.
Végül, pürésítsük le a levest egy botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel újra.
Tálaljuk pirítóssal, egy kis tejföllel és a vajon megpirított gombával.
Miért egyem?
A gombák magas vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns-tartalommal rendelkeznek. Különösen a B-vitaminokban (pl. niacin és riboflavin) és a szelénben gazdagok.
A gombakrémleves jó választás azok számára, akik kalória-csökkentett étrendet követnek, mivel általában alacsony kalóriatartalmú, miközben mégis laktató.
A gombák rostban gazdagok, amely segíti az emésztést és támogatja az egészséges bélflóra fenntartását.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









