Gombakrém leves recept

Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
A tálaláshoz:
- 1 ek tejföl
- pirítós
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a gombákat, egy pár darabot tegyünk félre a találaláshoz, a maradékot pedig vágjuk fel.
A vöröshagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben, forró olajon pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a felvágott gombát, és pirítsuk egy kis ideig. Öntsünk rá 1 liter vizet, sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük 10 percig.
Eközben az eltenni kívánt gombákat szeleteljük fel, és vajon pirítsuk meg aranybarnára. Fűszerezzük sóval és borssal.
Végül, pürésítsük le a levest egy botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel újra.
Tálaljuk pirítóssal, egy kis tejföllel és a vajon megpirított gombával.
Miért egyem?
A gombák magas vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns-tartalommal rendelkeznek. Különösen a B-vitaminokban (pl. niacin és riboflavin) és a szelénben gazdagok.
A gombakrémleves jó választás azok számára, akik kalória-csökkentett étrendet követnek, mivel általában alacsony kalóriatartalmú, miközben mégis laktató.
A gombák rostban gazdagok, amely segíti az emésztést és támogatja az egészséges bélflóra fenntartását.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »