Burgonya krémleves leves gyönggyel recept

Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 1 db lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek vaj
- 2 db babérlevél
- 2 dl habtejszín
- 1 ek majoranna
- só
- bors
- leves gyöngy (vagy darabolt bacon megsütve)
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és vajon megdinszteljük. Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen, adhatunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet, és jól összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk az alapanyagokat, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, visszatesszük a tűzre, és egyet rottyantunk rajta. Ekkor még vízzel hígíthatjuk a levest a kívánt állagra.
Tálaláskor megszórjuk leves gyönggyel vagy pirított bacon darabokkal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »