Burgonya krémleves leves gyönggyel recept

Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 1 db lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek vaj
- 2 db babérlevél
- 2 dl habtejszín
- 1 ek majoranna
- só
- bors
- leves gyöngy (vagy darabolt bacon megsütve)
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és vajon megdinszteljük. Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen, adhatunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet, és jól összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk az alapanyagokat, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, visszatesszük a tűzre, és egyet rottyantunk rajta. Ekkor még vízzel hígíthatjuk a levest a kívánt állagra.
Tálaláskor megszórjuk leves gyönggyel vagy pirított bacon darabokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »