Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonya krémleves leves gyönggyel recept

Burgonya krémleves leves gyönggyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 db nagyobb burgonya
    • 1 db lilahagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek vaj
    • 2 db babérlevél
    • 2 dl habtejszín
    • 1 ek majoranna
    • bors
    • leves gyöngy (vagy darabolt bacon megsütve)

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, és vajon megdinszteljük. Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen, adhatunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet, és jól összekeverjük.

    Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk az alapanyagokat, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

    Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, visszatesszük a tűzre, és egyet rottyantunk rajta. Ekkor még vízzel hígíthatjuk a levest a kívánt állagra.

    Tálaláskor megszórjuk leves gyönggyel vagy pirított bacon darabokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá