Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és vajon megdinszteljük. Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen, adhatunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet, és jól összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk az alapanyagokat, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, visszatesszük a tűzre, és egyet rottyantunk rajta. Ekkor még vízzel hígíthatjuk a levest a kívánt állagra.
Tálaláskor megszórjuk leves gyönggyel vagy pirított bacon darabokkal.