Burgonya krémleves leves gyönggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb burgonya
  • 1 db lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek vaj
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek majoranna
  • bors
  • leves gyöngy (vagy darabolt bacon megsütve)

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, és vajon megdinszteljük. Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen, adhatunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet, és jól összekeverjük.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk az alapanyagokat, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, visszatesszük a tűzre, és egyet rottyantunk rajta. Ekkor még vízzel hígíthatjuk a levest a kívánt állagra.

Tálaláskor megszórjuk leves gyönggyel vagy pirított bacon darabokkal.