Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kötött tészta leves recept

Kötött tészta leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg sima liszt
    • 1 csipet só
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 ek házi kacsa, vagy sertés zsír
    • 0,5 csapott ek pirospaprika
    • frissen őrölt bors

    Leveshez:

    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa zöldjével együtt
    • 1/4 zeller + 1-2 szál zöld
    • 2 marék zöldborsó (elhagyható)
    • 2 kisebb burgonya
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • pici őrölt kömény
    • bors

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    Először elkészítjük a tésztát a tojásból és a lisztből egy csipet sóval. Jól összegyúrjuk, majd 15-20 percet pihentetjük a hűtőben fóliába csomagolva, hogy ne száradjon ki.

    Közben, míg a tészta pihen, elkészítjük a hagymás-paprikás zsírt, amivel majd megkenjük a kinyújtott tésztát.

    Ehhez a vöröshagymát finomra vágva megdinszteljük a zsíron, majd félrehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát és egy kevés frissen őrölt fekete borsot. Annyira kell, hogy meleg legyen, hogy a paprika picit megpiruljon, de ne égjen meg.

    Miután a tészta eleget pihent, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a kinyújtott felületét megkenjük a már langyosra hűlt paprikás zsírral.

    A megkent tésztát körülbelül 1 centis sávban lehatjuk kétszer, majd ezt a lehajtott sávot éles késsel levágjuk.

    A hajtott, levágott tésztacsíkokat elkezdjük lazán megcsomózni, majd minden csomót leszakítunk, és addig folytatjuk, míg a tészta elfogy.

    Leves készítése:

    Egy nagyobb fazékban feltesszük a levest, amelybe beletesszük a tisztított, és nagyjából egyformára aprított zöldségeket a paprikával, a lehéjazott paradicsommal és a zöldekkel együtt. Ízesítjük sóval, borssal, pici köménnyel.

    Mindent úgy kell időzítenünk, hogy a levesben levő zöldségek ne főljenek túl mire a tésztát belefőzzük, hanem egyszerre készüljenek el.

    Mikor a leves forr, a kész csomókat belefőzzük, körülbelül 10-15 perc alatt átfő. De a biztonság kedvéért vegyünk ki egyet, és vágjuk ketté, hogy nem maradt-e belül fehér, nyers a tészta.

    Tipp:

    A tészta mennyisége viszonylag sok, aki kevesebbet szeretne készíteni, bátran felezze meg a hozzávalókat.

    A kötött tészta leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 55 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá