Korhelyleves lencsével recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt sertéscsülök
- 10 dkg gyulai kolbász
- 15 dkg lencse
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
- 1 dkg fokhagyma
- 5 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 teáskanál mustár
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 4 db babérlevél
- 2 db közepes vöröshagyma
Elkészítése:
A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni, pár szem fekete bors, 1 db hagyma, és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk
Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.
Erre kerül a savanyú káposzta. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és a húsát darabokra vágjuk. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk.
Ugyanígy a lencsét, a babért, és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Végül ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.
Végül forrón tányérokba szedjük, ízlés szerint locsolhatunk még rá tejfölt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.