Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhelyleves lencsével recept

Korhelyleves lencsével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg füstölt sertéscsülök
    • 10 dkg gyulai kolbász
    • 15 dkg lencse
    • 3 evőkanál napraforgóolaj
    • 80 dkg savanyú káposzta  (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
    • 1 dkg fokhagyma
    • 5 dl tejföl
    • 5 dkg liszt
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 késhegynyi só
    • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
    • 4 db babérlevél
    • 2 db közepes vöröshagyma

    Elkészítése:

    A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni, pár szem fekete bors, 1 db hagyma, és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk

    Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.

    Erre kerül a savanyú káposzta. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és a húsát darabokra vágjuk. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk.

    Ugyanígy a lencsét, a babért, és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Végül ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.

    Végül forrón tányérokba szedjük, ízlés szerint locsolhatunk még rá tejfölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá