Korhelyleves lencsével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Korhelyleves lencsével

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt sertéscsülök
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 15 dkg lencse
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 80 dkg savanyú káposzta  (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
  • 1 dkg fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
  • 4 db babérlevél
  • 2 db közepes vöröshagyma

Elkészítése:

A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni, pár szem fekete bors, 1 db hagyma, és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk

Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.

Erre kerül a savanyú káposzta. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és a húsát darabokra vágjuk. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk.

Ugyanígy a lencsét, a babért, és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Végül ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.

Végül forrón tányérokba szedjük, ízlés szerint locsolhatunk még rá tejfölt.