Kolbászos tarhonyaleves recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- 1 csésze tarhonya
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény
Elkészítése:
A meghámozott hagymát a felforrósított zsiradékon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk, amíg nem lesz a tarhonyának kis színe. Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a paprikát, köményt, sót és borsot, majd összekeverjük.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket és átpirítjuk az egészet 1-2 perc alatt.
Felöntjük az egészet 2-2,5 l vízzel, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és fedő alatt főzzük kis lángon.
Közben a kolbászt felaprítjuk és kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
A megpirított kolbászt beletesszük a kész levesbe. A tejfölt elkeverjük kevés levelével, majd behabarjuk vele a levest. Ha szükséges, akkor után ízesítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.