Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos tarhonyaleves recept

Kolbászos tarhonyaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj vagy zsír
    • 1 csésze tarhonya
    • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
    • 2 szem burgonya
    • 1 szál kolbász
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 200 ml tejföl
    • ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény

    Elkészítése:

    A meghámozott hagymát a felforrósított zsiradékon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk, amíg nem lesz a tarhonyának kis színe. Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a paprikát, köményt, sót és borsot, majd összekeverjük.

    Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket és átpirítjuk az egészet 1-2 perc alatt.

    Felöntjük az egészet 2-2,5 l vízzel, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és fedő alatt főzzük kis lángon.

    Közben a kolbászt felaprítjuk és kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

    A megpirított kolbászt beletesszük a kész levesbe. A tejfölt elkeverjük kevés levelével, majd behabarjuk vele a levest. Ha szükséges, akkor után ízesítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá