Kertész leves citrommal recept

Hozzávalók:
- 1 liter húsleves alaplé
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/2 csésze apró kagyló tészta
- 2 szál dundi újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 2 kanál olaj
- só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük. Egy kisebb lábosban felforrósítjuk az olajat, majd üvegesre pirítjuk a benne a hagymákat.
Míg sül a hagyma, addig a sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és azt is a hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd együtt pirítjuk pár percig. Hozzáadjuk a tésztát, a citrom reszelt héját, majd felöntjük a húsalaplével.
Lefedve, 10 perc alatt megfőzzük a levest.
A végén hozzáadjuk a citrom levét, és ha kell, még utána ízesítjük a levest sóval és borssal. Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »