Kertész leves citrommal recept

Hozzávalók:
- 1 liter húsleves alaplé
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/2 csésze apró kagyló tészta
- 2 szál dundi újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 2 kanál olaj
- só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük. Egy kisebb lábosban felforrósítjuk az olajat, majd üvegesre pirítjuk a benne a hagymákat.
Míg sül a hagyma, addig a sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és azt is a hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd együtt pirítjuk pár percig. Hozzáadjuk a tésztát, a citrom reszelt héját, majd felöntjük a húsalaplével.
Lefedve, 10 perc alatt megfőzzük a levest.
A végén hozzáadjuk a citrom levét, és ha kell, még utána ízesítjük a levest sóval és borssal. Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »