Kertész leves citrommal recept

Hozzávalók:
- 1 liter húsleves alaplé
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/2 csésze apró kagyló tészta
- 2 szál dundi újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 2 kanál olaj
- só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük. Egy kisebb lábosban felforrósítjuk az olajat, majd üvegesre pirítjuk a benne a hagymákat.
Míg sül a hagyma, addig a sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és azt is a hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd együtt pirítjuk pár percig. Hozzáadjuk a tésztát, a citrom reszelt héját, majd felöntjük a húsalaplével.
Lefedve, 10 perc alatt megfőzzük a levest.
A végén hozzáadjuk a citrom levét, és ha kell, még utána ízesítjük a levest sóval és borssal. Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »