Kelbimbó leves recept
Hozzávalók:
- 20 dkg friss kelbimbó
- 2 szél sárgarépa
- 1 kisebb petrezselyemgyökér és néhány levele
- 4 kisebb burgonya
- 10 db közepes csiperke gomba
- 1 kis marék levestészta
- víz
- vegeta
- só
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük. A burgonyát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkockázzuk. A gombák fej részét is meghámozzuk, azaz a fehér réteget levesszük róla, majd nagyobb darabokra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket és a kelbimbót megmossuk, majd egy edénybe tesszük. Felöntjük kb 2 liter vízzel és felforraljuk.
Forrás után sóval és vegetával ízesítjük. Mikor már a zöldségek majdnem megfőttek, a levesbe teszünk egy marék tésztát és készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









