Kelbimbó leves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg friss kelbimbó
- 2 szél sárgarépa
- 1 kisebb petrezselyemgyökér és néhány levele
- 4 kisebb burgonya
- 10 db közepes csiperke gomba
- 1 kis marék levestészta
- víz
- vegeta
- só
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük. A burgonyát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkockázzuk. A gombák fej részét is meghámozzuk, azaz a fehér réteget levesszük róla, majd nagyobb darabokra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket és a kelbimbót megmossuk, majd egy edénybe tesszük. Felöntjük kb 2 liter vízzel és felforraljuk.
Forrás után sóval és vegetával ízesítjük. Mikor már a zöldségek majdnem megfőttek, a levesbe teszünk egy marék tésztát és készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »