Karfiolleves gazdagon recept

Hozzávalók kb 2l leveshez:
- kb 20 dkg karfiol
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 közepes méretű krumpli
- fél fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ételízesítő vagy leveskocka
- só, bors
Elkészítése:
A karfiolt, répát, petrezselyemgyökeret, krumplit kockára vágva beletesszük a fazékba, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a préselt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát és egy kisméretű vöröshagyma felét (egészben).
Melegítés után ízesítsük leveskockával, sóval, borssal. Miután minden megfőtt, tegyük bele a felaprított zöldség zöldjét. Esetleg tésztát, ha igény van rá, vagy pl: daragombócot, vagy házi reszelt tésztát.
Jó étvágyat mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »