Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolkrémleves recept

Karfiolkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej karfiol rózsái
    • 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 1 db burgonya, megpucolva, felkockázva
    • 5 dkg vaj
    • 1 húsleves kocka
    • 2 dl főzőtejszín
    • só ízlés szerint
    • fehér bors ízlés szerint
    • 1 gerezd fokhagyma
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágom és a vajon megpirítom. Felengedem fél liter vízzel és hozzáadom a karfiol rózsákat és a felkockázott burgonyát. Beledobom a húsleveskockát,egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint sózom, borsozom. Amikor puhára főtt 1 evőkanál lisztet összekeverek a főzőtejszínnel és behabarom.Ha túl sűrű lehet még a vizet pótolni.

    Amikor készen van botmixerrel összekeverem. De egy-két karfiol rózsát egészben is hagyok és úgy tálalom. Tetejére borsot szórok. Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá