Karfiolkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol rózsái
  • 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 db burgonya, megpucolva, felkockázva
  • 5 dkg vaj
  • 1 húsleves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágom és a vajon megpirítom. Felengedem fél liter vízzel és hozzáadom a karfiol rózsákat és a felkockázott burgonyát. Beledobom a húsleveskockát,egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint sózom, borsozom. Amikor puhára főtt 1 evőkanál lisztet összekeverek a főzőtejszínnel és behabarom.Ha túl sűrű lehet még a vizet pótolni.

Amikor készen van botmixerrel összekeverem. De egy-két karfiol rózsát egészben is hagyok és úgy tálalom. Tetejére borsot szórok. Jó étvágyat hozzá!