Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolkrémleves recept

Karfiolkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db közepes karfiol rózsa
    • 3 dl húsleves ( nekem fagyasztva volt), de jó a kocka is
    • késhegynyi kurkuma
    • petrezselyem levél
    • 2-3 ek joghurt
    • annyi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, ahány személyre készül a leves
    • 1ek  ecet
    • pirítós kenyér

    Elkészítése:

    A karfiol rózsákat megmossuk a húslevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A joghurttal behabarjuk, majd a petrezselyem levelek felével még pár percig forraljuk.

    A buggyantott tojásokhoz vizet forralunk sóval és egy evőkanál ecettel.
    A tojást felütjük egy pohárba. Egy fém merőkanalat beletesszük a forró vízbe, megvárjuk míg átmelegszik,
    és a tojást óvatosan belebuggyantjuk a kanálba.

    A kanalat úgy mozgatjuk a forró vízben, hogy a tojásfehérje szépen bevonja a sárgáját. Amennyire keményre szeretnénk, attól függően 2-3 percig főzzük.

    Pirított kenyérszelettel és petrezselyem levélkékkel megszórva tálaljuk.
    Kicsit savanykás az ecetben főtt tojástól, de így a legjobb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá