Karfiolkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 db közepes karfiol rózsa
  • 3 dl húsleves ( nekem fagyasztva volt), de jó a kocka is
  • késhegynyi kurkuma
  • petrezselyem levél
  • 2-3 ek joghurt
  • annyi tojás, ahány személyre készül a leves
  • 1ek  ecet
  • pirítós kenyér

Elkészítése:

A karfiol rózsákat megmossuk a húslevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A joghurttal behabarjuk, majd a petrezselyem levelek felével még pár percig forraljuk.

A buggyantott tojásokhoz vizet forralunk sóval és egy evőkanál ecettel.
A tojást felütjük egy pohárba. Egy fém merőkanalat beletesszük a forró vízbe, megvárjuk míg átmelegszik,
és a tojást óvatosan belebuggyantjuk a kanálba.

A kanalat úgy mozgatjuk a forró vízben, hogy a tojásfehérje szépen bevonja a sárgáját. Amennyire keményre szeretnénk, attól függően 2-3 percig főzzük.

Pirított kenyérszelettel és petrezselyem levélkékkel megszórva tálaljuk.
Kicsit savanykás az ecetben főtt tojástól, de így a legjobb.