Karfiol leves édesköménnyel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 kisebb édesköménygumó
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kk ételízesítő
- só, bors, friss petrezselyemzöld
- 2 ek liszt
- kevés olaj
- 1 dkg vaj
- 1-2 ek tejföl (elhagyható)
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, az édesköményt 1 cm-es csíkokra vágjuk, a sárgarépát pedig kockákra. A petrezselyemlevelet pedig felaprítom.
Egy kisebb fazékban a felmelegített vajon picit megdinszteljük a sárgarépát és az édesköményt, amíg kissé meg nem pirulnak. Felöntjük 1-2 l vízzel és felforraljuk, majd beletesszük a karfiolt is. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.
Amikor majdnem megfőttek a zöldségek, akkor világos rántást készítünk az olajjal és a liszttel, amit a forró leveshez adunk. Újraforraljuk 3-4 percig, fűszerezzük ha szükséges és kész is van.
Aki szereti tejföllel kínálhatja, de nélküle is jó íze van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »