Karfiol leves édesköménnyel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 kisebb édesköménygumó
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kk ételízesítő
- só, bors, friss petrezselyemzöld
- 2 ek liszt
- kevés olaj
- 1 dkg vaj
- 1-2 ek tejföl (elhagyható)
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, az édesköményt 1 cm-es csíkokra vágjuk, a sárgarépát pedig kockákra. A petrezselyemlevelet pedig felaprítom.
Egy kisebb fazékban a felmelegített vajon picit megdinszteljük a sárgarépát és az édesköményt, amíg kissé meg nem pirulnak. Felöntjük 1-2 l vízzel és felforraljuk, majd beletesszük a karfiolt is. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.
Amikor majdnem megfőttek a zöldségek, akkor világos rántást készítünk az olajjal és a liszttel, amit a forró leveshez adunk. Újraforraljuk 3-4 percig, fűszerezzük ha szükséges és kész is van.
Aki szereti tejföllel kínálhatja, de nélküle is jó íze van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »